Το φαγητό σε κάποιο ταβερνάκι μετά το μπάνιο ή το βραδάκι με φίλους είναι μια από τις απολαύσεις του Έλληνα κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών. Η νοστιμιά, η μεγάλη ποικιλία στις επιλογές του φαγητού, αλλά και η Ελληνική νοοτροπία του γεμάτου τραπεζιού οδηγούν συχνά σε υπερκατανάλωση.
Από τα πιο δημοφιλή φρούτα είναι το πεπόνι με το έντονο άρωμα, γλυκιά του γεύση και χρυσαφί χρώμα!
Παράγοντες που μειώνουν την παραγωγή κολλαγόνου εκτός από το χρόνο, είναι η έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία, το στρες, το κάπνισμα, η ρύπανση και η κακή διατροφή.
Η έντονη έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία κατά τους θερινούς μήνες αυξάνει τις ανάγκες για φυσική προστασία των κυττάρων του δέρματος και την εν γένη καλύτερη «θωράκιση» του οργανισμού.
Τα παγωμένα γιαούρτια έχουν κάνει την εμφάνιση τους τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας και έχουν αγαπηθεί από πολλούς για την ιδιαίτερη δροσιστική, γλυκιά γεύση τους αλλά και για την χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες.
Οι συνήθειες του καλοκαιριού περιλαμβάνουν αρκετό αλκοόλ, φαγητό εκτός σπιτιού με πολύ αλάτι, αρκετά παγωτά και άλλα παχυντικά. Πέρα από τα κιλά που ανακαλύπτετε ως δια μαγείας ότι το καλοκαίρι πήρατε, δημιουργούνται σημαντικές προϋποθέσεις για εμφάνιση κυτταρίτιδας.
H κυτταρίτιδα είναι ένα πρόβλημα πολυπαραγοντικής αιτιοπαθογένειας. Ένας από τους παράγοντες που την επηρεάζουν είναι και η διατροφή.