Τι Τρώμε

Η νηστεία στο μικροσκόπιο

Είναι γνωστό ότι η τήρηση της νηστείας ωφελεί σημαντικά τον ανθρώπινο οργανισμό. Μάλιστα, οι διαιτητικές αρχές της νηστείας μοιάζουν σε μεγάλο βαθμό με τη Μεσογειακή Διατροφή, η οποία αποτελεί σημείο αναφοράς για τη σωστή και ισορροπημένη διατροφή...

Διαβάστε περισσότερα
Διατροφική καθοδήγηση για μια νηστεία γεμάτη υγεία

Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι ο αριθμός των ανθρώπων που νηστεύουν τη Μεγάλη Σαρακοστή, διαρκώς αυξάνεται, κυρίως όσον αφορά τους νέους. Η νηστεία είναι η αποχή από συγκεκριμένες τροφές ή από την τροφή γενικά, με σκοπό την σωματική αλλά και πνευματική άσκηση του ατόμου..

Διαβάστε περισσότερα
Ελληνικό γιαούρτι : Γιατί έχει γίνει μόδα στο εξωτερικό;

Το γιαούρτι είναι μια από τις αρχαιότερες τροφές που γνωρίζει ο άνθρωπος. Οι Έλληνες γνώριζαν το γιαούρτι και ήταν ενημερωμένοι για τις υγιεινές του ιδιότητες... 

Διαβάστε περισσότερα
11 Τροφές για Καλύτερη Ερωτική Ζωή

Η ισορροπημένη διατροφή και η διατήρηση ενός φυσιολογικού βάρος όχι μόνο προστατεύουν την υγεία του ατόμου αλλά ενισχύουν και τη σεξουαλική του ζωή..

Διαβάστε περισσότερα
Φοινικέλαιο: Το Αμφιλεγόμενο Λάδι

Ενώ η παγκόσμια παραγωγή και χρήση φοινικέλαιου αυξάνεται με γοργούς ρυθμούς, διεθνείς οργανισμοί, όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, προειδοποιούν ότι η αλόγιστη χρήση του απειλεί καταναλωτές και περιβάλλον..

Διαβάστε περισσότερα
Χυμοί: Απαραίτητοι για την Καλή Υγεία και Ενυδάτωση του Οργανισμού

Οι χυμοί περιέχουν μια σειρά σημαντικότατες βιταμίνες, με κυριότερες από αυτές τη βιταμίνη C, τη βιταμίνη Ε, τη βιταμίνη Α και το β καροτένιο που βοηθούν τη βέλτιστη ανάπτυξη και δράση των διαφόρων συστημάτων του οργανισμού, όπως του ανοσοποιητικού, του νευρικού, του καρδιαγγειακού..

Διαβάστε περισσότερα
1 2 3 4 5 6 7 8 9