Τι Τρώμε

Η εξαιρετική θρεπτική αξία του ταχινιού

Το ταχίνι είναι μία ελαιώδης κρέμα που προέρχεται από την άλεση του αποφλοιωμένου και φρυγανισμένου σησαμιού. Αποτελεί βασικό συστατικό της καθημερινής διατροφής,  κυρίως στις χώρες της Μέσης Ανατολής..

Διαβάστε περισσότερα
Η νηστεία στο μικροσκόπιο

Είναι γνωστό ότι η τήρηση της νηστείας ωφελεί σημαντικά τον ανθρώπινο οργανισμό. Μάλιστα, οι διαιτητικές αρχές της νηστείας μοιάζουν σε μεγάλο βαθμό με τη Μεσογειακή Διατροφή, η οποία αποτελεί σημείο αναφοράς για τη σωστή και ισορροπημένη διατροφή...

Διαβάστε περισσότερα
Διατροφική καθοδήγηση για μια νηστεία γεμάτη υγεία

Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι ο αριθμός των ανθρώπων που νηστεύουν τη Μεγάλη Σαρακοστή, διαρκώς αυξάνεται, κυρίως όσον αφορά τους νέους. Η νηστεία είναι η αποχή από συγκεκριμένες τροφές ή από την τροφή γενικά, με σκοπό την σωματική αλλά και πνευματική άσκηση του ατόμου..

Διαβάστε περισσότερα
Ελληνικό γιαούρτι : Γιατί έχει γίνει μόδα στο εξωτερικό;

Το γιαούρτι είναι μια από τις αρχαιότερες τροφές που γνωρίζει ο άνθρωπος. Οι Έλληνες γνώριζαν το γιαούρτι και ήταν ενημερωμένοι για τις υγιεινές του ιδιότητες... 

Διαβάστε περισσότερα
11 Τροφές για Καλύτερη Ερωτική Ζωή

Η ισορροπημένη διατροφή και η διατήρηση ενός φυσιολογικού βάρος όχι μόνο προστατεύουν την υγεία του ατόμου αλλά ενισχύουν και τη σεξουαλική του ζωή..

Διαβάστε περισσότερα
Φοινικέλαιο: Το Αμφιλεγόμενο Λάδι

Ενώ η παγκόσμια παραγωγή και χρήση φοινικέλαιου αυξάνεται με γοργούς ρυθμούς, διεθνείς οργανισμοί, όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, προειδοποιούν ότι η αλόγιστη χρήση του απειλεί καταναλωτές και περιβάλλον..

Διαβάστε περισσότερα
1 2 3 4 5 6 7 8 9