Συνταγές

Μύδια στον Ατμό με Μουστάρδα

Γευστικές προτάσεις με θαλασσινά, σαν την εν λόγω συνταγή, έχουν την «τιμητική» τους κατά την περίοδο της νηστείας. Η συχνή κατανάλωση θαλασσινών...

Διαβάστε περισσότερα
Ριζότο με φουντούκια και σταφίδες

Τα φουντούκια του εξαιρετικού αυτού ριζότου, αποτελούν μια πολύ πλούσια πηγή μονοακόρεστων λιπαρών οξέων... 

Διαβάστε περισσότερα
Μπρόκολο με αμύγδαλα

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Διατροφής παρουσιάζει εδώ μια καταπληκτική επινόηση που λόγω της περιεκτικότητας της σε ελαιόλαδο, μπρόκολο και αμύγδαλο, θα την χαρακτηρίζαμε ως «ασπίδα» έναντι του ενδεχομένου εμφάνισης καρκίνου του μαστού...

Διαβάστε περισσότερα
Κουσκουσέ με γαρίδες

15 μέτριες γαρίδες, εμπεριέχουν περίπου 166 mg χοληστερόλης. Οι αρμόδιοι φορείς υγείας προτείνουν για τους υγιείς ενήλικες, την κατανάλωση έως 300 mg διαιτητικής χοληστερόλης ημερησίως...

Διαβάστε περισσότερα
Μπιφτέκι γαλοπούλας

Τα ασπράδια των αβγών που χρησιμοποιούνται στα μπιφτέκια της συνταγής μας, αλλά και σε πολλές άλλες μαγειρικές παρασκευές, εμπεριέχουν μια ουσία πρωτεϊνικής φύσεως, την αβιδίνη..

Διαβάστε περισσότερα
Ριζότο με αναποφλοίωτο ρύζι, μπρόκολο κόκκινη πιπεριά και αμύγδαλο

Τα αμύγδαλα και το ελαιόλαδο της συνταγής μας αποτελούν εξαιρετικές πηγές μονοακόρεστων λιπαρών οξέων. Μελέτες δείχνουν πως αυτό το είδος λιπαρών, μπορεί να είναι χρήσιμο στον έλεγχο των επιπέδων σακχάρου..

Διαβάστε περισσότερα
Ατομικά ζεστά σουφλέ σοκολάτας

Η θεοβρωμίνη αποτελεί ένα βασικό συστατικό της σοκολάτας που εμπλέκεται στην ανθρώπινη ψυχοδυναμική. Οι τονωτικές της επιδράσεις είναι άμεσα αντιληπτές, ιδιαίτερα σε μεγάλη κατανάλωση σοκολάτας...

Διαβάστε περισσότερα
1 2 3 4 5 6 7