Δρασεις, Επικαιρότητα - Δελτία Τύπου

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ...Η προσκοπική κίνηση στην Ελλάδα αριθμεί εκατό χρόνια παρουσίας, αλλά και εκπαιδευτικής προσφοράς. Ξεκίνησε το 1910 με τις προσπάθειες του Έλληνα...

Διαβάστε περισσότερα
ΤΟ ΕΙΔ ΣΤΗΝ

Με αφορμή την φετινή Παγκόσμια Ημέρα Επισιτισμού (16 Οκτωβρίου), επιστήμονες του Ελληνικού Ινστιτούτου Διατροφής (ΕΙΔ) και η εικονογράφος & συγγραφέας παιδικών βιβλίων, Λήδα Βαρβαρούση, επισκέφθηκαν τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού, Κιβωτός του Κόσμου, με σκοπό την ευαισθητοποίηση των παιδιών πάνω σε θέματα επάρκειας τροφής.

Διαβάστε περισσότερα
Τα Οφέλη της Κατανάλωσης Ξηρών Καρπών: Ένα Χρήσιμο Κουίζ Γνώσεων για Διαιτολόγους – Διατροφολόγους

Τα Οφέλη της Κατανάλωσης Ξηρών Καρπών - Ένα Χρήσιμο Κουίζ Γνώσεων για Διαιτολόγους Διατροφολόγους: Aυτό το κουίζ μπορεί να αυξήσει τις γνώσεις των διαιτολόγων όσον αφορά τους λόγους που θα πρέπει να συστήνουν και να εντάσσουν στα προγράμματα διατροφής τους ξηρούς καρπούς , καθώς επίσης μπορεί να αποσαφηνίσει τον ρόλο που παίζουν οι ξηροί καρποί στην αντιμετώπιση των χρόνιων ασθενειών που σχετίζονται με τον τρόπο ζωής (παχυσαρκία, καρδιαγγειακά νοσήματα, σακχαρώδης διαβήτης).

Διαβάστε περισσότερα
ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΙΚΠΙ

Το Ινστιτούτο Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής (ΙΚΠΙ) διοργανώνει Πρόγραμμα Επαγγελματικής Επιμόρφωσης διάρκειας 20 ωρών που απευθύνεται σε επαγγελματίες υγείας της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Διαβάστε περισσότερα
Δελτίο Τύπου του Ελληνικού Ινστιτούτου Διατροφής (ΕΙΔ) με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Οστεοπόρωσης - 20 Οκτωβρίου

Η φετινή Παγκόσμια ημέρα κατά της οστεοπόρωσης (20/10 ημέρα Τρίτη), είναι αφιερωμένη στην ανάγκη για μια ευρύτερη κινητοποίηση εθελοντών, αρμόδιων φορέων, ειδικών επιστημόνων και ασθενών, προκειμένου να βελτιωθούν οι στρατηγικές πρόληψης και αντιμετώπισης μιας νόσου που πλήττει 75 εκατομμύρια ανθρώπων σε Ευρώπη, Αμερική και Ιαπωνία.

Διαβάστε περισσότερα
Δελτίο Τύπου του Ελληνικού Ινστιτούτου Διατροφής (ΕΙΔ) με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Επισιτισμού - 16 Οκτωβρίου

Το Σάββατο 16/10 γιορτάζεται παγκοσμίως η ημέρα του επισιτισμού, η οποία θεσπίστηκε πριν από 30 περίπου χρόνια από τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ. Στη χώρα μας κάποιοι, εξακολουθούν ακόμα και σήμερα να συγχέουν την έννοια του εορτασμού της συγκεκριμένης ημέρας, παραφράζοντας την Παγκόσμια Ημέρα Επισιτισμού (WorldFoodDay)...

Διαβάστε περισσότερα
Δελτίο Τύπου του Ελληνικού Ινστιτούτου Διατροφής (ΕΙΔ) για τη παγκόσμια ημέρα Διαβήτη

Από τα σημαντικότερα σε έκταση και επιρροή στο τρόπο ζωής νοσήματα της εποχής μας, αποτελεί σίγουρα ο Σακχαρώδης Διαβήτης, που σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Διαβήτη (IDF) προσβάλει σήμερα 754.000 άτομα στην Ελλάδα .Εικάζεται δε, πως άλλα τόσα άτομα έχουν διαβήτη αλλά δεν το γνωρίζουν.

Διαβάστε περισσότερα
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12