Η κουρκουμίνη και τα παράγωγα της διμεθοξυκουρκουμίνη...
Μια μοναδική πρωτοβουλία, ύστερα από το κάλεσμα του Πατέρα Αντώνιου...
Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα όμορφο νησί στο κέντρο της Μεσογείου που το έλεγαν Διατροφονήσι. Ποιοι έμεναν σε αυτό; Πώς ζούσαν; Τι ήταν εκείνο που ήλθε να ταράξει την ηρεμία των κατοίκων και πώς ξαναήλθε η ισορροπία στη ζωή τους;
Οι δύο εκπρόσωποι των φορέων που ξεκίνησαν αυτή τη μελέτη, ο Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ Δρ. Σταύρος Πόνης και ο αντιπρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Διατροφής κλινικός διαιτολόγος Κωνσταντίνος Ξένος, μας δίνουν περισσότερα στοιχεία για το φαινόμενο της σπατάλης τροφίμων (food waste) στα Ελληνικά νοικοκυριά, ένα φαινόμενο που πρέπει να μας προβληματίσει όλους
H μελέτη εντάσσεται στο πλαίσιο έρευνας που υλοποιείται με τη συνεργασία Ερευνητικής Ομάδας της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Ελληνικού Ινστιτούτου Διατροφής (ΕΙΔ).
Η Αστερία Σταματάκη, διευθύντρια του ΕΙΔ, μίλησε στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο Μαλεσίνας Φθιώτιδας.