Έλεγχος Βάρους

Παχυσαρκία και Χειρουργικές Επεμβάσεις

Ως γνωστό, η παχυσαρκία αποτελεί γενεσιουργό αιτία δεκάδων δυσμενών καταστάσεων και προβλημάτων υγείας, όπως είναι οι υπεριλιπιδαιμίες, η λιπώδης διήθηση της ήπατος, ο διαβήτης τύπου 2, η υπέρταση, τα αναπνευστικά προβλήματα..

Διαβάστε περισσότερα
Καλοκαιρινές Διατροφικές Παγίδες

Οι μήνες του καλοκαιριού χαρακτηρίζονται για τους περισσότερους από μια νότα χαλάρωσης και πολλές φορές απελευθέρωσης. Από τα πλαίσια αυτά δεν θα μπορούσε να εξαιρεθεί και η διατροφή μας..

Διαβάστε περισσότερα
Παχυσαρκία και Μεταβολικό Σύνδρομο

Ένα από τα άκρως ενδιαφέροντα θέματα που απασχολούν μεγάλη μερίδα επιστημόνων που ασχολούνται με το πρόβλημα της παχυσαρκίας, είναι το Μεταβολικό Σύνδρομο και οι πολλές και ποικίλες επιπτώσεις που έχει στην ανθρώπινη υγεία..

Διαβάστε περισσότερα
Μαγειρική Παρασκευή και Ισορροπημένη Διατροφή

Η ισορροπημένη διατροφή αποτελεί μια πολυσύνθετη έννοια που εμπεριέχει ποικίλες παραμέτρους, όπως για παράδειγμα η συχνότητα λήψης των γευμάτων, η σύνθεση τους, ο τρόπος μαγειρικής παρασκευής τους..

Διαβάστε περισσότερα
Αδυνάτισμα : Μύθοι και Αλήθειες

Από τα πολύ παλιά χρόνια καθετί το παράδοξο και το ανεξήγητο προκαλούσε την περιέργεια και το ενδιαφέρον του απλού κόσμου. Αυτή την ιδιομορφία της ανθρώπινης φύσης, συνεχίζει και στις ημέρες μας να εκμεταλλεύεται μερίδα επιτήδειων..

Διαβάστε περισσότερα
Δίαιτες Χαμηλές σε Νάτριο

Το νάτριο εμπεριέχεται στο επιτραπέζιο αλάτι, στα επεξεργασμένα τρόφιμα με την μορφή αλατιού ή ενώσεων νατρίου, σε ορισμένα τρόφιμα και τέλος στο μαλακό νερό. Δίαιτες χαμηλές σε νάτριο εφαρμόζονται στην αντιμετώπιση ενός μεγάλου αριθμού νοσημάτων..

Διαβάστε περισσότερα
Τι να Φάμε ή τι να μην Φάμε? Ιδού η Απορία

Είναι πλέον καιρός να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε τη διατροφή. Επιλέγοντας τροφές υψηλής θρεπτικής αξίας, που παρέχουν δηλαδή τα περισσότερα θρεπτικά συστατικά ανά θερμίδα, μπορούμε να οικοδομήσουμε ένα περισσότερο υγιεινό διατροφικό μοντέλ..

Διαβάστε περισσότερα
1 2 3 4