Δράσεις

ΤΑ ΕΠΙΔΟΡΠΙΑ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ ΜΕ ΧΑΜΗΛΟ ΓΛΥΚΑΙΜΙΚΟ ΔΕΙΚΤΗ ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΣΤΗΝ ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Σύμφωνα με την δεύτερη κλινική μελέτη που αφορούσε παχύσαρκους ενήλικες με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2, τα διαιτολογικά σχήματα που περιελάμβαναν γλυκά με χαμηλό ΓΔ/ΓΦ, βοήθησαν στην πλήρη συμμόρφωση των ατόμων σε αυτά, με τελικό αποτέλεσμα τη σημαντική απώλεια του πλεονάζοντος σωματικού βάρους, τη βελτίωση της γλυκαιμικής ρύθμισης, του λιπιδαιμικού προφίλ και τη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Η μεταγευματική αύξηση του σακχάρου ήταν υπερδιπλάσια όταν τα άτομα με διαβήτη κατανάλωσαν τα συνήθη επιδόρπια που περιέχουν ζάχαρη σε σύγκριση με την κατανάλωση επιδορπίων χαμηλού ΓΔ/ΓΦ. Είναι ενδιαφέρον ότι η προτίμηση των ατόμων με διαβήτη ήταν η ίδια στα συνήθη επιδόρπια και στα επιδόρπια χαμηλού ΓΔ/ΓΦ.
Δεν περιέχουν ζάχαρη. Αντί αυτής περιέχουν: σουκραλόζη, και πολυόλες (ξυλιτόλη και μαλτιτόλη), ουσίες οι οποίες σύμφωνα με μακροχρόνιες έρευνες έχουν αποδειχθεί ως απολύτως ασφαλείς, και ως εκ τούτου χρησιμοποιούνται ευρέως από τη βιομηχανία τροφίμων για την παρασκευή προϊόντων χωρίς ζάχαρη.
Έχουν μειωμένη περιεκτικότητα λιπαρών σε σχέση με τα κοινά επιδόρπια.
Είναι εμπλουτισμένα με φυτικές ίνες, οι οποίες συμβάλλουν στην υγεία του εντέρου και στη δημιουργία αισθήματος κορεσμού.
Η επισήμανση των προϊόντων εναρμονίζεται απόλυτα με το πλαίσιο επισημάνσεων των τροφίμων και συνοδεύεται με σαφή και εκπαιδευτική πληροφόρηση, όπως τα ισοδύναμα μερίδων, ο γλυκαιμικός δείκτης καθώς και εναλλακτικοί τρόποι παρασκευής τους.